اعطای نشان عالی دانش به عضو هیات علمی دانشگاه سمنان
دومین آئین اعطای نشان عالی دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با حضور مسئولان آموزش عالی به ۱۱ استاد دانشگاه اعطا شد.
پروفسور علی خیرالدین از اعضای هیات علمی دانشگاه سمنان و استاد دانشکده مهندسی عمران این دانشگاه در حالی موفق به کسب نشان عالی دانش شد که 10 استاد دیگر دارنده این نشان از دانشگاه های استان تهران بودند و دکتر علی خیرالدین تنها استاد کسب کننده این نشان از دانشگاه های غیر تهران است .
پروفسور سیف الله سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان نیز در آئین کسب این افتخار ارزشمند حضور داشت .
۱۱ ضابطه برای بررسی پرونده علمی و حرفهای اساتیدی که در دومین دوره اعطای نشان عالی دانش معرفی شده بودند، مورد توجه بود که دارا بودن اثر نوآورانه علمی و پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی در مرزهای دانش، تأثیرگذاری اجتماعی، دارا بودن اثر نوآورانه علمی پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی و ایجاد موج نو، دارا بودن جایزه بزرگ بینالمللی در زمینههای علمی و پژوهشی در رشته تخصصی استاد منتخب و داشتن شهرت ملی و جهانی در تخصص خود از جمله این ضوابط هستند.
همچنین داشتن اثر علمی و پژوهشی در جهت تحقق اهداف علوم انسانی، دارا بودن آثاری در جهت توسعه شرکتهای دانشبنیان، کارآفرینی در سطح ملی شاگردپروری و هدایتگری علمی و به گونهای که دانشجویانی از سوی استاد به عضویت هیأت علمی در آیند، شخصیت متین، رشد یافته و دارای تراز علمی و همسو با نظام جمهوری اسلامی از دیگر ضوابط مورد حائز اهمیت این نشان است.
دکتر علی خیرالدین در سال 1343 در شهر سمنان دیده به جهان گشود. این استاد ممتاز رشته سازه دانشگاه سمنان، دانش آموخته دانشگاه مک گیل کانادا می باشد. استاد نمونه کشوری، رئیس و مدیر نمونه دانشگاههای سراسر کشور، استاد نمونه و سرآمد آموزشی، پژوهشگر برجسته و فناور برتر دانشگاه سمنان، پژوهشگر برتر سازمان نظام مهندسی کشور، استاد برتر بتن سال1401 و دانشمند برتر در فهرست دانشمندان دو درصد پراستناد جهان از جمله افتخارات ثبت شده در کارنامه دکتر خیرالدین است.
وی بیش از 400 مقاله ISI و علمی پژوهشی و 250 مقاله کنفرانسی منتشر نموده و دارای ده ثبت اختراع و چندین طرح ملی و بین المللی می باشد. این استاد ممتاز دانشگاه، مولف 12 کتاب آموزشی و استاد راهنمای بیش از 60 رساله دکترای تخصصی و 150 پایان نامه کارشناسی ارشد می باشد.
دکتر علی خیرالدین سابقه هشت سال ریاست دانشگاه سمنان، اولین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موسس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و سردبیری مجله علمی تخصصی مقاوم سازی در مهندسی عمران را در پرونده علمی و اجرایی خود دارد.
دکتر خیرالدین هم اکنون دبیرمیز آیین نامه ارتقا, اعضا هیات علمی، عضو قطب علمی مهندسی و مدیریت زیرساختهای عمرانی دانشگاه تهران و عضو کمیته تخصصی مبحث نهم مقررات ملی ساختمان و آیین نامه زلزله ایران (استاندارد 2800) است و برای آثارش در زمینه سازه های بتن آرمه، سازههای مرکب، طراحی و تحلیل ساختمانهای بلند، بتن الیافی، مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای، انهدام پیشرونده و شبکههای عصبی شناخته شده است.
این نشان با حضور محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم، حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، علیرضا منادی سفیدان، رضا پورحسین دبیر نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران و در حضور شخصیتهای علمی و فرهنگی بر سینه ایشان نصب شد.
شرحی از سوابق ۱0 برگزیده دیگر دومین دوره اعطای نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران :
جواد فیض: استاد ممتاز و پژوهشگر برجسته دانشگاه تهران در رشته مهندسی برق و کامپیوتر و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری ایران که موفق به کسب رتبه بینالمللی به عنوان یکی از چهرههای تأثیرگذار در حوزه مهندسی برق و الکترونیک در سال ۲۰۲۴ شده و چاپ سه کتاب تخصصی مهندسی برق توسط ناشران معتبر بینالمللی و رتبه اول پژوهشهای بنیادی جشنواره خوارزمی را در سوابق علمی خود دارد.
محمدعلی آذرشب: پژوهشگر ایرانی زبان و ادبیات عرب و استاد و پژوهشگر برجسته دانشگاه تهران است که دارای تالیفات و مقالات متعدد به زبان عربی و فارسی بوده و کسب جایزه علامه طباطبایی و جایزه فارابی را در افتخارات خود دارد. این چهره شناختهشده در جهان اسلام، رایزن فرهنگی ایران در سوریه و سودان بوده است.
باقر ساروخانی: جامعهشناس ایرانی و دارای بیش از ۱۹۰ کتاب و مقاله در زمینه جامعهشناسی ارتباطات و رسانههای جمعی است. این استاد برجسته، فارغالتحصیل دانشگاه سوربن فرانسه با رتبه بسیار عالی، استاد پیشکسوت دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و از بنیانگذاران و متقدمین رشته جامعهشناسی ارتباطات در ایران میباشد.
علیاکبر صبوری: استاد ممتاز دانشگاه تهران، متخصص بیوفیزیک و از طلایهداران علم و دانشمندان یک درصد برتر جهان در حوزه بیوشیمی و بیوفیزیک است. کسب جایزه علامه طباطبایی و جایزه ابن سینا و شناخته شدن به عنوان استاد نمونه کشوری از جمله افتخارات ایشان است.
سید حمیدرضا صادقی: استاد دانشگاه تربیت مدرس در رشته مهندسی حفاظت خاک و آب و آبخیزداری و دارای بیش از ششصد مقاله مجلهای و همایشی داخلی و خارجی و دارای چند اختراع در زمینه تخصصی است. کسب جایزه جهانی حفاظت خاک هندوستان، برنده کتاب سال دانشگاهی، شناخته شدن به عنوان دانشمند ۲ درصد جهانی در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ و عهدهداری نایب رئیسی اتحادیه جهانی حفاظت خاک و آب از سوابق این استاد برجسته است.
یحیی عقیقی: استاد برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته روماتولوژی کودکان و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران است. دریافت لوح سپاس حامی سلامت از جامعه سلامت جمهوری اسلامی ایران، شناخته شدن به عنوان استاد نمونه کشوری، کوشش برای تأسیس رشته فوق تخصصی روماتولوژی کودکان و عضویت در کالج بینالمللی طب کودکان FICP آمریکا از افتخارات و سوابق ایشان است.
محمدرضا حافظی: استاد دانشگاه شهید بهشتی در رشته معماری، دارای مقالات داخلی و خارجی در زمینه معماری و عضو کمیتههای مقررات ملی ساختمان کشور است.
طراح و معمار برج میلاد تهران و مجتمع هنری دیدی و بناهای بزرگ دیگر، رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس، رئیس اسبق دانشگاه هنر، رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، رئیس کمیته هنر و معماری شورای برنامهریزی و گسترش آموزش عالی، عضو گروه تخصصی معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر و عضو کمیته ملی فرهنگی ملی یونسکو از جمله سوابق ایشان است.
سید کمال خرازی: استاد تمام دانشگاه تهران در رشته مدیریت و برنامهریزی آموزشی و معرف و مروج حوزه بینرشتهای علوم و فناوریهای شناختی در ایران و اولین دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی است. مؤسس پژوهشکده علوم شناختی، عضو هیاتامنای آزمایشگاه نقشهبرداری مغز و مسئول کمیته علوم شناختی در وزارت علوم از دیگر سوابق ایشان است.
محمدرضا واعظ مهدوی: استاد دانشگاه شاهد در رشته فیزیولوژی و یکی از برجستهترین و تاثیرگذارترین اساتید دانشگاهی در سیاستگذاری حوزه سلامت اجتماعی کشور است. ایشان مسئولیتهای اجرایی متعددی در سوابق خود دارد.
علیاکبر صالحی: استاد رشته مهندسی هستهای در دانشگاه صنعتی شریف و وزیر اسبق امور خارجه، معاون سابق رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، دارنده نشان شجاعت و نشان خدمت جمهوری اسلامی ایران و دارای آثار متعدد علمی و فناوری در زمینه مهندسی هستهای و انرژی است. رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین، برنده جایزه پژوهشهای توسعهای جشنواره خوارزمی، منتخب مجله نیچر به عنوان یکی از ۱۰ شخصیت برتر سال ۹۴ در جهان و دارای لقب سزار اتمی ایران در مجله ساینس آمریکا از جمله سوابق و افتخارات این استاد است.